skip to Main Content

Digitaitoja yhdessä ja yksilöllisesti

Digitaitoja Yhdessä Ja Yksilöllisesti
Digihankkeen tietotekniikan kouluttajat Katri Jokipelto ja Jenni Könönen

Näytä taitosi uusilla digitaitojen osaamismerkeillä!

Syksy toi EKKOon jälleen digipajat ja digipisteet! Tällä kertaa maksutonta digitaitojen koulutusta on tarjolla työikäisille Lappeenrannassa, Joutsenossa ja Luumäellä. Koulutukset järjestetään Myö, työ ja digitaidot -hankkeessa, johon EKKO on saanut rahoituksen opetus- ja kulttuuriministeriöltä.

Matalan kynnyksen koulutuksissa voi harjoitella ja päivittää erityisesti niitä digitaitoja, joita tarvitaan työelämässä, työnhaussa, etätyöskentelyssä sekä opiskelussa. Digitaitoja opitaan pienissä ryhmissä tai yksilöllisesti ohjaajan kanssa.

Osallistujat voivat suorittaa koulutusten aikana valtakunnallisia digitaalisia osaamismerkkejä todisteeksi hankitusta osaamisesta. Osaamismerkit ovat hakijalle ilmaisia ja ne voi liittää haluamallaan tavalla työhakemukseen, CV:hen tai sosiaalisen median tiliin. Lue lisää digitaitojen osaamismerkeistä!

Hötkyilemättä digitaitoihin kiinni

EKKOn digihankkeen opettajina toimivat tietotekniikankouluttajat Katri Jokipelto ja Jenni Könönen. Jennin vastuulla ovat digipajat, jotka ovat ohjattuja ryhmätunteja. Jokaisella digipajakerralla on oma teemansa ja niissä käydään läpi tiettyjen ohjelmistojen toimintoja ja käyttöä. Jennin mukaan digipajat sopivat henkilöille, jotka haluavat oppia uutta tai kerrata vanhoja taitojaan.

– Digipajoissa opitaan yhdessä, joten siellä saa esittää kysymyksiä ja pyytää asioiden kertausta. Todennäköisesti joku muukin kaipaa sitä, Jenni opastaa.

Katrin vetämillä digipisteillä puolestaan toimii henkilökohtaisempi ote. Yksilöopetusmuotoisella pisteellä opiskelija saa henkilökohtaista ohjausta juuri omiin tarpeisiinsa räätälöitynä.  Mukaan voi halutessaan ottaa kaverin tai puolison.

– Suosittelen digipisteellä käyntiä kaikille niille työikäisille, joilla on pienintäkin kysyttävää digilaitteiden tai sovellusten käytössä. Yhdessä käymme läpi juuri niitä asioita, jotka askarruttavat sinua ja joista olisi sinulle hyötyä yritys- tai yhdistystoimintasi, työnhaun tai työssä pärjäämisen kannalta. Kysymään saa tulla yksittäisiä asioita tai asiakokonaisuutta esim. jonkin sovelluksen tai palvelun käyttöä, Katri selventää.

Digipajoihin ja -pisteille tuodaan omat laitteet. Mukaan kannattaa ottaa virtajohdot sekä tarvittavat laitteiden ja sovellusten salasanat. EKKO tarjoaa langattoman nettiyhteyden paikan päällä. Katri ja Jenni toivovat osallistujilta myös rentoa ja avointa asennetta.

– Digipisteellä ei hötkyillä, Katri naurahtaa.

– Mielestäni kaikkein tärkeintä on avoin asenne. Uusia ohjelmistoja ja päivityksiä tulee koko ajan, eikä tietenkään kaikkia tarvitse heti ottaa haltuun. Kuitenkin on hyvä muistaa, että monet sovellukset ja ohjelmat on tehty auttamaan tai tukemaan työntekoa sekä arkea. Digilaitteet eivät pure ja mokia sattuu kaikille, joten niitä ei tarvitse pelätä, Jenni lisää.

Turvallisesti, rohkeasti ja digipositiivisesti

Mutta mitkä ovat ne tärkeimmät digitaidot nykymaailmassa?

– Internet on täynnä vääristeltyä tietoa sekä huijausyrityksiä, joten medialukutaito on äärimmäisen tärkeää hallita. Niin sanotulla maalaisjärjen käytöllä pääsee pitkälle myös digitaitojen parissa, Jenni toteaa.

– Tänä päivänä on välttämätöntä osata viestiä ja asioida sähköisesti. Vähintäänkin yhtä tärkeää on myönteinen ja rohkea asenne, jolloin pystyt omaksumaan helpommin digiasioita. Yhdessä tekemällä edistämme tätä digipositiivisuutta, Katri lisää.

Digipajoihin ilmoittaudutaan tietotekniikkakouluttaja Jenni Könöselle soittamalla numeroon 050 543 7862 keskiviikkoisin 8.9.–24.11. klo 13–14 tai sähköpostitse osoitteeseen digitaidot@ekko.fi. Digipisteille ilmoittaudutaan soittamalla tietotekniikkakouluttaja Katri Jokipellolle puhelinnumeroon 050 543 7867 keskiviikkoisin 8.9.–24.11. klo 15–16.

Back To Top