skip to Main Content

”Huilunsoitto on onnellisten ihmisten harrastus.” – Anni Tahvanainen nauttii syksystä ja musiikista

”Huilunsoitto On Onnellisten Ihmisten Harrastus.” – Anni Tahvanainen Nauttii Syksystä Ja Musiikista
Kuva: Annika Toivonen

Rakuunasoittokunnan riveissä musisoiva Anni Tahvanainen on yksi EKKOn uusista tuntiopettajista. Hän opettaa syksyllä ja keväällä huilunsoittoa yksilöopetuksessa. Annetaan Annin kertoa itsestään lisää.

Kuka olet ja miten sinusta tuli EKKOn opettaja?

Olen Anni Tahvanainen. Olen alun perin pohjoiskarjalainen ja saavuin Lappeenrantaan Cap Verden ja Lapin kautta. Tulin töihin huilistiksi Rakuunasoittokuntaan muutama vuosi sitten ja ajattelin, että olisi kiva opettaa huilunsoittoa myös Etelä-Karjalan kansalaisopistossa. Ehdotin asiaa vuosi sitten EKKOLLE ja onneksi nyt tuntikalenterissa oli tilaa niin, että kurssi pystyttiin järjestämään.

Mitä opetat EKKOssa?

Opetan huilunsoittoa kaiken tasoisille ja ikäisille huilisteille.

Mitä sinulle kuuluu juuri nyt?

Minulle kuuluu todella hyvää! On virkistävää, kun syksy saapuu ja ilma alkaa enteillä muutoksia.

Mikä on parasta opettamassasi aineessa?

Parasta on ehdottomasti musiikki. On ihana nähdä ja kuulla, kuinka oppilas nauttii soittamastaan musiikista. Musiikki harrastuksena on hyväksi mielelle, kun maailma on niin hektinen. Henkilökohtaisesti pidän siitä, että ikäjakauma kurssilla voi olla suuri. On ihanaa, että myös aikuiset harrastavat!

Kenelle opettamasi kurssit sopivat?

Kurssi sopii ihan kaikille, vain oma huilu ja innostus soittamiseen tarvitaan. Joskus oppilaat ovat aikuisia, jotka ovat ehkä kauankin aikaa sitten soittaneet huilua, joskus aikuisia, jotka aloittavat huilunsoiton. Joskus oppilaat ovat lapsia, jotka aloittavat huilunsoiton tai jatkavat siitä, mihin viimeksi ovat jääneet. Ikäjakauma ja tausta voivat olla hyvinkin vaihtelevia.

Mitä toivot kurssisi opiskelijoilta?

Toivon kurssilaisilta iloista mieltä ja rohkeutta, ja rohkeushan kasvaa soittaessa. Jokaisen oppilaan kohdalla asetetaan omat tavoitteet, joten soittaminen etenee jokaisen omilla ehdoilla. Musiikista nauttiminen on etusijalla.

Millaisia tulevaisuuden haaveita sinulla on?

Aloitin juuri opinnot LUTissa kansainvälisen markkinoinnin parissa. Haaveena olisi maisterin paperit kahden vuoden päästä mutta aina on aikaa huiluetydeille. Haaveilen myös uudesta huilusta.

Kerro jokin hauska tai yllättävä asia itsestäsi!

Minulla löytyy ”vanha karjalainen sanonta” moneen tilanteeseen. Minun on kuitenkin paljastettava, että sanonnat eivät ole oikeita vaan keksin ne itse. Tähän tilanteeseen sopisi esimerkiksi sanonta: ”Huilunsoitto on onnellisten ihmisten harrastus.”

Mitä itse haluaisit vielä opiskella tai oppia?

Minulla on aina ollut haave omasta banjosta. Joskus vielä ostan sellaisen ja opettelen soittamaan. Siihen asti aion nauttia huilunsoitosta.

Back To Top