skip to Main Content

EKKOn ensimmäinen Kielenosaaja-merkki myönnetty!

EKKOn Ensimmäinen Kielenosaaja-merkki Myönnetty!
Leena Laaksonen suoritti Kielenosaaja-merkin espanjan kielestä.

EKKOn kielikursseilla on tänä lukuvuonna kokeiltu digitaalisia osaamismerkkejä. Espanjan kursseilla on ollut mahdollista suorittaa eri taitotasojen Kielenosaaja-merkkejä. Etäopetus on hieman vähentänyt intoa suorittaa osaamismerkkejä, mutta Leena Laaksonen päätti tarttua tilaisuuteen ja suoritti kevään aikana espanjan A1-tason merkin! Sydämelliset onnittelut Leena!

Leena suoritti osaamismerkin espanjan etäkursseilla!

”En ollut aiemmin kuullutkaan osaamismerkeistä, mutta kun espanjanopettajamme Tuija Näränen kertoi niistä, innostuin kokeilemaan! Kokemus oli mukava, eikä niin työläs kuin kuvittelin – kertasin vain aiemmin oppimiani asioita ja tein opettajan antamat tehtävät. Aion suositella merkin suorittamista muillekin!”

Merkki suoritetaan näyttötehtävillä, jotka osoittavat suullisen ja kirjallisen tuottamisen sekä puheen ja tekstin ymmärtämisen taitoja. Merkki ei ole virallinen kielitodistus, mutta sen myöntäminen perustuu arviointiin kielitaidon eurooppalaisen viitekehyksen mukaan.

Osaaminen näkyviin osaamismerkeillä

Digitaalisen osaamismerkin saaja voi jakaa merkkiä sähköisesti sosiaalisen median tileillä tai liittää sen työhakemukseen tai cv:hen. Merkin voi myös tulostaa. Osaamismerkillä voi näyttää harrastuksissa ja vapaatavoitteisessa opiskelussa karttunutta osaamista työelämässä tai opiskeluissa. Merkit voivat myös motivoida jatkamaan opiskelua kohti uusia tavoitteita!

EKKOssa Kielenosaaaja-merkkejä voi suorittaa kieliaineissa ja kuvataiteessa Taidan-merkkejä piirtämisen ja maalaamisen kursseilla. Syksyllä 2021 suunnitellaan osaamismerkkien kokeilua tietotekniikan koulutuksissa. Lue lisää osaamismerkeistä sivuillamme.

Kielenosaaja-merkki on kehitetty Linnalan opiston, Valkeakoski-opiston ja Sastamalan opiston yhteishankkeessa. Osaaamismerkkien kokeilu on käynnistetty EKKOssa osana OPH:n rahoittamaa Yhdessä opittua -hanketta.

Back To Top