skip to Main Content

EKKOn laaja kurssivalikoima yllätti rehtorin iloisesti

EKKOn Laaja Kurssivalikoima Yllätti Rehtorin Iloisesti
Kaikki on valmista - syksyn kurssit odottavat!

Varpu Sankelo hoitaa Etelä-Karjalan kansalaisopiston rehtorin tehtäviä lukuvuoden 2022–2023 ajan. EKKOn rehtori Emilia Valkonen-Damjanovic on opintovapaalla 31.7.2023 saakka. Kuortaneelta kotoisin oleva Sankelo aloitti työt EKKOssa 1.8.2022. Kansalaisopistokenttä on hänelle tuttu, sillä aiemmin Sankelo on toiminut muun muassa Kyrönmaan opiston rehtorina.

Kansalaisopisto ajan hermolla

Varpu on aloittanut uuden työnsä perehtymällä EKKOn opetustarjontaan.
– Olen yllättynyt siitä, miten laaja erityisesti kielten valikoima EKKOssa on – jopa 17 eri kieltä! Toivon, että seudun asukkaat hyödyntävät tarjontaa ja kehittävät kielitaitoaan kansalaisopistossa, rehtori kannustaa.

Varpun havaintojen mukaan EKKOn vahvuuksia ovat lisäksi ajankohtaisuus ja tarttuminen ajan ilmiöihin:
– Kansalaisopiston tehtävä on vastata ihmisten tarpeisiin ja yhteiskunnan kohtaamiin haasteisiin. Tästä esimerkkinä ovat kestävää elämäntapaa edistävät kurssit EKKOssa tai vaikkapa ukrainan kielen kurssi, josta voivat hyötyä vaikkapa Ukrainan pakolaisia vapaaehtoisina auttavat henkilöt.

Pahimman korona-ajan jälkeen harrastukset ja kohtaamiset ihmisten kesken ovat taas virinneet, ja Varpu Sankelo rohkaiseekin ihmisiä lähtemään kansalaisopiston kursseille:
– Opiston kurssit ovat virkistävä viikoittainen tapaaminen samanhenkisten ihmisten kanssa – sieltä löytyy jopa uusia ystäviä!

Tervetuloa ottamaan askel uuteen!

Elinikäinen oppija

Varpu Sankelo on opiskellut aina, myös vapaa-ajallaan. Hän itse opiskelee mielellään kieliä ja aikoo tulevana lukuvuonna nauttia kansalaisopiston tarjonnasta. Viimeisimmäksi Varpu on työskennellyt Vaasan yliopistossa tutkimustehtävissä ja väitteli talvella 2022 tohtoriksi tutkimuskohteenaan yli 50-vuotiaat ensiyrittäjät. Yrittäjyys ja alueellinen elinvoima kiinnostavat Varpua myös aiemman työhistorian kautta, sillä hän on työskennellyt myös elinkeinopäällikkönä Ähtärissä.

– Kansalaisopistot lisäävät osaltaan alueensa elinvoimaa ja vetovoimaa, sillä ne tarjoavat kiinnostavia opiskelu- ja harrastusmahdollisuuksia eri-ikäisille kuntalaisille, Varpu pohtii kansalaisopistojen roolia. Hän näkee opistot aktiivisina toimijoina ja kehittäjinä toiminta-alueillaan.

Kiinnostava työ vihreässä Lappeenrannassa

Varpu tuli Lappeenrantaan erityisesti kiinnostavan kansalaisopistotehtävän perässä. Toiselta puolelta Suomea tuleva voi katsella asioita tuoreista näkökulmista. Myös työpaikan sijainti Saimaan äärellä veti puoleensa pohjalaista, jolle Lappeenranta olikin tuttu aiemmilta työmatkoilta. Varpu on iloinnut kesällä monista kaupungin kulttuuritapahtumista. Lisäksi erityisesti kaupungin puistot ja rantabulevardi viehättävät:
– Tämä on todella vihreä kaupunki!

Back To Top