skip to Main Content

Hyppy kohti kevättä!

Hyppy Kohti Kevättä!
Tarpeistoa tulevaan teatteriesitykseen!

EKKO:n kehitysvammaisten teatteriryhmä aloitti toimintansa syksyllä 2022. Ryhmä harjoittelee tiistaisin taidekoulu Estradin tiloissa. Ryhmän vetäjä, teatteriohjaaja ja -pedagogi Maria Fomin kokosi kurssilaisten viimeaikaisia kuulumisia ja tunnelmia.

Olemme harjoitelleet liikkumista, kontaktissa olemista, näyttämöllä olemista toisten katsottavana, tunnistamaan tunteita, roolissa olemisen ja tosielämän eroa. Jouluksi kokosimme karttaharjoituksilla esityksen, jossa pääsimme löytämään ratkaisua sille, miksi Joulupukin porot olivat pudottaneet sarvensa.

Keväällä olemme jatkaneet syksyllä alkanutta pohdintaa siitä, mitä luonnossa tapahtuu. Mitä näkyy ja mikä on piilossa. Välilä olemme olleet ihan ymmyrkäisinä. Mitä on siemenien sisällä? Mistä kasvit ja eläimet tietävät, millaisiksi niiden pitää kasvaa? Mitäs eroa on keväällä ja talvella? Miksi puiden lehdet ovat syksyllä värikkäitä, miksi jää paukkuu? Ja mitä voi tehdä minäkin vuodenaikana.

“Nyt me ollaan oikee ryhmä.” “Joo, nyt vähän jännittää…”

Olemme myös nauraneet paljon, tunteilleet ja treenanneet teatterisanastoa. Ryhmä on valittu yhtenä 11 ryhmästä HYPPY! näyttämötaiteen festivaaleille, jotka pidetään Lappeenrannan kaupunginteatterissa tiistaina 23.5. klo 18.00.

Teatteriporukka on vuoden mittaan hitsautunut yhteen:
“Nyt me ollaan oikee ryhmä.”
“Joo, nyt vähän jännittää…”

Back To Top