skip to Main Content

Ilmastoasiaa, historiaa ja hyvinvointia luonnossa kevään luennoilla

Ilmastoasiaa, Historiaa Ja Hyvinvointia Luonnossa Kevään Luennoilla

EKKOn kevään 2023 yleisöluennot alkavat 2.2. Kulttuuritila Nuijamiehessä

Tervetuloa ajattelemaan ja keskustelemaan Etelä-Karjalan kansalaisopiston yleisöluennoille! Kaikille avoimet ja maksuttomat luennot pidetään syksyn tapaan tunnelmallisessa kulttuuritila Nuijamiehessä, osoitteessa Valtakatu 39. Tämän kevään luentoteemoissa painottuvat ilmastokriisi ja ihmisen suhde luontoon. EKKOn tämän vuoden kestävän kehityksen teema onkin hyvinvointia luonnolle, luonnossa ja luonnosta. Lisäksi maaliskuulla tutustutaan 1700-luvun kutkuttaviin linnoituskuvioihin Kaakkois-Suomessa Suvorov-teemaisella historialuennolla, joka siirtyi kuluvalle keväälle vuodelta 2022.

Yleisöluentojen ajat ja teemat

2.2. klo 18–19.30 Miten elää ilmastokriisi niskassa?
Ilmastonmuutos muuttaa kaiken. Vai muuttaako? Ja mitä sillä on väliä? Tule kuulemaan ja keskustelemaan aikamme suuresta ilmiöstä ja sen ratkaisuista. Aiheesta puhumassa ilmastoasiantuntija Kaisa Kosonen, ympäristöjärjestö Greenpeacesta.

29.3. klo 18–19.30 Kenraali A. V. Suvorovin linnoitukset Kaakkois-Suomessa – rakentaminen, käyttö ja merkitys vuodesta 1791 lähtien
Jyrki Paaskoski luennoi kenraali A. V. Suvorovin rakennuttamien linnoitusten rakentamisesta, käytöstä ja merkityksestä. Paaskoski on filosofian tohtori sekä Helsingin ja Itä-Suomen yliopiston Suomen ja Venäjän historian dosentti, jonka erikoisaloja ovat Suomen ja Venäjän sekä Itä-Suomen historia, kulttuuri, talous ja politiikka, yritys- ja järjestöhistoria sekä elämäkerrat.

5.4. klo 18–19.30 Metsästä hyviä hetkiä

Metsä on matalan kynnyksen paikka: kynnyksiä ei ole ollenkaan, mutta jalkoja joutuu nostelemaan juurakoiden ja risujen ylitse. Metsäterapiakeskuksen luontomatkailuyrittäjä Taru Astikainen kertoo metsän hyvistä vaikutuksista ihmisen terveyteen ja hyvinvointiin. Luennon lopuksi halukkaat voivat osallistua ohjattuun metsärentoutukseen.

Lue lisää EKKOn luennoista ja muista tapahtumista sivuillamme.

Back To Top