skip to Main Content

Rehtorin kesätervehdys

Rehtorin Kesätervehdys

Haluan kiittää kaikkia opiskelijoitamme, opettajiamme ja yhteistyökumppaneitamme upeasta lukuvuodesta 2023–2024! Vuosi oli täynnä oppimista, iloa ja yhteisöllisyyttä.

Syksyllä tarjoamme jälleen monipuolisesti kursseja, joissa korostuvat luovuus, hyvinvointi ja kestävät elämäntavat. Tulevan lukuvuoden erityisteemamme on ”sopusoinnussa”. Haluamme tarjota kestäviä mahdollisuuksia taitojen kartuttamiseen, ihmisten kohtaamiseen ja osallistumiseen yhteiseen tekemiseen sekä vaikuttamiseen.

Yhteisöllisyys ja yhteistyö ovat keskeisiä arvojamme, joiden avulla löydämme uusia tapoja toiminnan ylläpitämiseen ja kehittämiseen. Tämä on elintärkeää nykytilanteessa, kun kansalaisopistoihin kohdistuu huomattavia rahoitusleikkauksia. Vaaditaan sopeutumiskykyä ja luovuutta. Syksyllä kurssitarjontaamme laajentavat kumppaniopistojen kanssa toteutettavat etäkurssit ja -luennot. Lisäksi teemme yhteistyötä paikallisten toimijoiden, kuten esimerkiksi Muisti ry:n ja Lappeenrannan palvelukeskussäätiön kanssa. Tämä avaa uusia mahdollisuuksia myös niille ihmisille, joilla on haasteita päästä osallistumaan harrastuksiin.

Ennen syyskauden alkamista EKKO näkyy useissa kaupungin tapahtumissa elokuun lopussa. Syyskuun alussa järjestämme opistotalolla paneelikeskustelun osana valtakunnallista Kansalaistaitoviikkoa (2.–8.9.) ja sivistyksen juhlavuotta. EKKO on yksi Suomen 175 kansalaisopistosta, jossa voi monin eri tavoin kartuttaa tämän päivän kansalaistaitoja. Oman ”kansalaistaitokeskuksesi” opinto-ohjelma on luettavissa 1.7. alkaen kotisivuillamme – jakelupisteistä sitä voi noutaa elokuun alusta. Kurssi-ilmoittautumiset käynnistyvät maanantaina 12.8. klo 9.

Kesällä on mahdollisuus tutustua opistolaisten upeisiin töihin eri näyttelyissä Lappeenrannassa. Valtakadun ikkunanäyttelyt ja Maagiset maailmat -näyttely Linnoituksessa tarjoavat katsauksen luovuuteen ja taitoihin, joita kursseillamme on kehitetty. Käykää ihailemassa näitä teoksia ja inspiroitumassa niistä kesän aikana!

Rentouttavaa kesää!

Sanna Nurmi, rehtori

Back To Top