skip to Main Content

Taiteen perusopetuksen kevätnäyttely 18.3–13.4.2023 Taavetin kirjastolla

Taiteen Perusopetuksen Kevätnäyttely 18.3–13.4.2023 Taavetin Kirjastolla
Kuvataide ja Käsityö1A, Kuvataide1, Hyvinvointia luonnolle, luonnossa ja luonnosta, pienet akryylimaalaukset kankaalle.

Hyvinvointia luonnolle, luonnossa ja luonnosta

Tervetuloa tutustumaan Etelä-Karjalan kansalaisopiston Luumäen Taiteen perusopetuksen kevätnäyttelyyn Hyvinvointia luonnolle, luonnossa ja luonnosta  Taavetin kirjastolle 18.3.–13.4.2023, Virastotie 2, 54500 Taavetti. Näyttely on avoinna kirjaston aukioloaikoina ma-to klo 8–20, pe 8–18 ja la-su klo 8–17.

Taidenäyttelyssä on esillä töitä Taiteen perusopetuksen Taavetin ja Kangasvarren ryhmien lähes kolmeltakymmeneltä oppilaalta, 1–8 luokkalaisilta. Kaikki näyttelyn teokset ovat valmistuneet kevätlukukauden 2023 aikana. Olemme  tehneet teoksia EKKOn tämän vuoden teeman ”Hyvinvointia luonnolle, luonnossa ja luonnosta” innoittamina. Olemme maalanneet, piirtäneet ja askarrelleet maisemia, kukkia, puita, sieniä ja eläimiä. Näyttelyssä olevat teokset on toteutettu seuraavin tekniikoin: akryyli-, posliini- ja lasimaalaus, kuumaliima-askartelu, savityöt, neulahuovutus, batiikkivärjäys,  ompelutyöt ja hiilipiirustukset ja valkoliitu.

EKKOn on sertifioitu kestävän kehityksen oppilaitos, joten sen järjestämän taiteen perusopetuksen tehtävänä on rakentaa kestävää tulevaisuutta taiteen keinoin. Teoksien toteutuksissa kestävä kehitys on huomioitu hyödyntäen työskentelyssä monipuolisesti erilaisia kierrätysmateriaaleja kuten vanhoja mukeja, lasipurkkeja, pakkauspapereita, kierrätyskankaita ja taidekehystämön ylijäämä paspispahvia.

Taiteen perusopetus on lapsille ja nuorille tarkoitettua taidekasvatusta, jota Etelä-Karjalan kansalaisopisto tarjoaa peruskoulun taiteiden opetuksen ulkopuolella ja lisänä. Järjestämme Luumäellä taiteen perusopetuksen yleisen oppimäärän mukaisia opintoja kuvataiteessa ja käsityössä. Taiteen perusopetuksen tehtävänä on kehittää oppilaiden ajattelemisen taitoja ja luovuutta elämän eri alueilla. Opiskelussa on keskeistä taiteen tekeminen ja sen kokemisen ilo, taito, uteliaisuus ja uskallus tulkita taidetta persoonallisesti. Taiteen perusopetuksen opettajana toimii kuvataiteilija (AMK) Tiinalotta Särmölä.

Lue lisää taiteen perusopetuksesta verkkosivuillamme.
Opettajan kotisivuihin voi tutustua: http://www.tiinalottasarmola.com/

Kuva ja teksti: Tiinalotta Särmölä

Back To Top