skip to Main Content

Ideointia ja opistokeskustelua EKKOn opiskelijaraadissa

Ideointia Ja Opistokeskustelua EKKOn Opiskelijaraadissa

Keväällä 2023 EKKOssa aloitti toimintansa opiston oma opiskelijaraati. Raadin tarkoitus on saada kansalaisopisto-opiskelijoiden näkemykset entistä vahvemmin kuuluviin opistossa. Raatiin osallistumisesta kiinnostui ilahduttava määrä ihmisiä, ja tapaamisia on pidetty kuluneena keväänä kaksi kertaa. Opiskelijaraadissa on tällä hetkellä mukana 26–78-vuotiaita EKKOn opiskelijoita tai muuten vapaasta sivistystyöstä kiinnostuneita henkilöitä. Monet raadin jäsenistä ovat varsinaisia kansalaisopistokonkareita, jotka tuntevat opiston toimintaa pitkältä ajalta.

Raati ruotii rakentavasti

Raadin tapaamisissa on tähän mennessä keskusteltu EKKOn kurssitarjonnasta eri kohderyhmien näkökulmasta, tiedottamisen ja viestinnän sekä erityisesti opinto-ohjelman kehittämisestä.  Raatilaiset pohtivat muun muassa, miten nuoret löytäisivät harrastuspaikaksi EKKOn. Kevään kurssisuunnitteluun saatiin useita erittäin hyviä ideoita, joita päätyy myös tulevaan opinto-ohjelmaan. Myös opinto-ohjelman sisältö herätti vilkasta keskustelua esimerkiksi siitä, mitä ohjesivuilta voisi karsia ja miten ohjelman saisi houkuttelevaksi myös uusille opiskelijoille.

Opiskelijaraatitapaamisissa keskustelua käydään iltapalatarjoilun lomassa. Varsinaisia palkkioita osallistujille ei ole luvassa, mutta opisto voi muistaa raatilaisia pienillä tuotepalkinnoilla. Apulaisrehtori Sanna Nurmi pitää tapaamisia opiskelijoiden kanssa arvokkaina ja hyvin antoisina:
– Opiskelijaraadissa huomaa, että ollaan yhteisen kiinnostuksen äärellä. Ideat sinkoilevat ja myös kriittiset näkemykset pääsevät esille. Raati on myös opiskelijoille hyvä paikka vaikuttaa opiston arkeen, Nurmi pohtii.

Sinustako EKKOn opiskelijaraatilainen?

Opiskelijaraatitoiminta jatkuu myös tulevana lukuvuonna. Tapaamisia tulee olemaan noin kerran lukukaudessa. Mikäli kiinnostut opiskelijaraadista, seuraa opiston tiedotuskanavia ja ilmoittaudu syksyllä mukaan!

Myös nykyisiä kanavia antaa palautetta ja ideoita kehitetään. EKKO aloitti opiskelijaraatitoiminnan osana kuuden eri kansalaisopiston yhteistä hanketta, jolle OPH on myöntänyt tukea. Lisätietoa Opistojen tunnettavuuden lisääminen palvelumuotoilun ja viestinnän keinoin -hankkeesta voi lukea sivuillamme.

Lisätietoa EKKOn opiskelijaraadista:
Viestintäkoordinaattori Kaisa Leinonen, kaisa.leinonen(at)ekko.fi

Back To Top