skip to Main Content

Vilkas näyttelykevät 2023! Huhtikuun kevätnäyttelyt jälleen lähitapahtumina Luumäellä ja Lappeenrannassa

Vilkas Näyttelykevät 2023! Huhtikuun Kevätnäyttelyt Jälleen Lähitapahtumina Luumäellä Ja Lappeenrannassa
Akryylimaalausta kuvataide 2B-ryhmässä

Luumäen kevätnäyttely kunnantalolla 15.–16.4.

Luumäen kevätnäyttely on avoinna lauantaina 15.4. klo 10–14 ja sunnuntaina 16.4. klo 11.00–15.00 Luumäen kunnantalolla, osoitteessa Linnalantie 33. Näyttelyssä on esillä kuluneen lukuvuoden aikana eri harrastusryhmissä valmistuneita käsitöitä ja taidetta. Mukana on töitä kursseilta Käsillä tekemisen iloa, Huonekalujen entisöinti ja verhoilu sekä Pajutyöt. Näyttelyn yhteydessä on lauantaina 15.4. kahvitarjoilu ja EKKOn esittelypiste, jossa voi vastata kyselyyn ja tutustua opiston toimintaan. Tavattavissa ovat EKKOn kädentaito- ja taideaineiden vastuuopettaja Tuija Näränen ja apulaisrehtori Sanna Nurmi. Tervetuloa kertomaan toiveita ja ajatuksia kansalaisopiston toiminnasta!

Lasten- ja nuorten taiteen perusopetuksen ryhmillä on oma näyttely erikseen, 13.4. saakka Taavetin kirjaston tiloissa. Lue lisää lasten ja nuorten taidenäyttelystä sivuillamme.

Töitä Luumäen kädentaitoryhmistä.

Kevätnäyttely EKKOn opistotalolla Lappeenrannassa 21.–23.4.

Perinteinen kevätnäyttely EKKOn opistotalolla (Pohjolankatu 27) pidetään pitkästä aikaa lähitapahtumana. Koronakeväinä 2020–2022 näyttelyt järjestettiin verkkonäyttelyinä. Näyttely on avoinna 21.–23.4. perjantaina klo 10–15, lauantaina 10–14 ja sunnuntaina klo 11–15. Esillä on eri kuvataide- ja kädentaitoryhmissä lukuvuoden mittaan syntyneitä töitä.

Kevätnäyttelyvieraita viihdyttää lauantaina Virve Jääskeläisen luotsaama harmonikkaryhmä ja opiston tiloissa toimii myös kahvio.

EKKOn taide- ja kädentaitoaineiden vastuuopettaja Tuija Näränen kertoo, että kevätnäyttely on opiskelijoille merkityksellinen eri tavoin:

– Ryhmät valmistavat koko talven ajan omia töitään, jotka nähdään kurssilla keskeneräisinä. Näyttelyssä nähdään huikean hienoja valmiita töitä. Näyttely inspiroi jatkamaan harrastusta ja on myös mukava tilaisuus nähdä muita kurssilaisia ennen kesätaukoa. Lämpimästi tervetuloa EKKOn kevätnäyttelyyn!

Taidetta ikkunoissa Lappeenrannan keskustassa

Kevätnäyttelyiden lisäksi EKKOn opiskelijoiden taidetta voi bongata kävelyllä Lappeenrannan keskustassa. Tyhjien liiketilojen ikkunoihin on rakennettu taidenäyttelyjä Lappeenrannan kaupunkisuunnittelun Kamalan hienoa! -hankkeessa. Maire Pyykön akvarellimaalausryhmien teoksia voi nähdä Valtakatu 36:n ja pian myös kauppakeskus Oprin ikkunoissa ja Tiinalotta Särmölän taideryhmien akryylimaalauksia Kirkkokatu 14:n ikkunoissa. Kaupunkilaisten luomat taideteokset elävöittävät katunäkymää ja hankkeen tavoitteena on tuoda näkyväksi työtä, jota tehdään kestävän kehityksen eteen kaupunkiympäristössä.

Back To Top