skip to Main Content

Heidin käsityökursseilla inspiroidutaan ja kierrätetään

Heidin Käsityökursseilla Inspiroidutaan Ja Kierrätetään

Tutustutaan EKKOn kädentaitokurssien opettajaan Heidi Lattoon! Heidi on vuodesta 2022 vetänyt opistolla ompelukursseja ja lukuvuonna 2023 – 2024 ohjelmassa on lisäksi neulepaja ja tilkkutyökurssi.

Moikka, nimeni on Heidi Latto. Koulutukseltani olen leipuri, vaatetusalan artesaani, neulekisälli ja mittatilausompelija. Työskentelin lähes 20 vuotta visualisti-myyjänä vaatetusalalla. Nyt aloittelen toista lukuvuotta kädentaitojen opettajana EKKOssa. Perheeseeni kuuluu kaksi poikaa ja aviomies. Vapaa-aikani täyttyy perheen kanssa vietetystä ajasta, matkustelusta ja tietysti aina on joku käsityö tekeillä.

Käsityöporukassa opitaan ja innostutaan yhdessä

Tänä vuonna kurssejani ovat ompelukurssit, tilkkutyökurssi ja neulepaja. Kaikille kursseilleni voi tulla rohkeasti vaikka olisikin ihan aloittelija. Kokeneemmille kurssit ovat kiva kohtaamispaikka muiden aiheesta kiinnostuneiden kanssa ja aina voi oppia jotain uutta. Ompelukursseillani voi ommella mitä vaan kankaista: vaatteita, asusteita ja niin edelleen. Kierrätysompelut ovat omaa sydäntäni lähellä ja kaikilla kursseillani voi hyvin hyödyntää kierrätysmateriaaleja, neulekurssia myöten.

Tilkkutöissä ommellaan nimensä mukaisesti tilkuista. Perinteisesti tilkkutyöt mielletään tilkkupeitoiksi, mutta tilkkutyöt ovat paljon muutakin. Tilkuista voi sisustustekstiilien lisäksi tehdä laukkuja, vaatteita, asusteita jne. Vain mielikuvitus on rajana! Tilkkutyöt ovat myös oiva keino hyödyntää kierrätysmateriaaleja ja ompelusta ylijääneitä tilkkuja.

Neulepajaan voi tulla opettelemaan neulomisen alkeita, villasukkiin kantapään tai tekemään vaikkapa ensimmäisen kaarrokeneuleen. Kokeneemmille neulojille paja tarjoaa mukavaa seuraa ja aina voi oppia jotain uutta. Se käsitöissä onkin parasta että aina voi oppia lisää ja innostavassa porukassa saada inspiraatiota toisten tekemisestä.

Uuden oppiminen on ihanaa opettajallekin!

Käsitöissä voi aloittaa hyvinkin helposta työstä ja pikkuhiljaa taitojen kehittyessä siirtyä monimutkaisempiin. Ompelu ja neulominen tuottaa paljon hyvää mieltä kun kädenjälki näkyy heti. Käsityöt on hyvä tasapainottaja ja katkaisija kiireiseen arkeen.

Itse olen ikuinen oppija. Muutama vuosi sitten opiskelin itselleni vielä mittatilausompelijan ammattitutkinnon ja seuraavaksi haluaisin opiskella enemmän pedagogiikkaa. Opettajan työssä nautin siitä, kun saan vähän vaivihkaa myös itse oppia oppilaiden erilaisten töiden kautta. Makramee ja tuftaus ovat käsityön saralla seuraavaksi opeteltavien tekniikoiden listalla. Oppiminen on ihanaa! Olen sitä mieltä että jos jotain haluaa oppia, se onnistuu, kun vaan intoa ja tahtoa riittää. Tervetuloa kursseilleni, nähdään siellä!

Back To Top