skip to Main Content

Hyvinvointia kestävästi -viikkoa vietetään syyskuussa

Hyvinvointia Kestävästi -viikkoa Vietetään Syyskuussa
Arto O. Salonen luennoi Hyvinvointia kestävästi -viikolla syyskuussa. Kuva: Sakari Röyskö

Syyskuussa EKKOssa syvennytään kestävään tulevaisuuteen Hyvinvointia kestävästi -teemaviikolla 25.–29.9. Luvassa on luentoja, keskustelua kaupunkiluonnon monimuotoisuudesta sekä kierrätystyöpaja. Viikon tapahtumat ovat kaikille avoimia ja maksuttomia.

Viikon yksi kohokohdista on professori Arto O. Salosen luento 27.9. Nuijamiehessä otsikolla Hyvinvointi kriisiytyvässä ajassa. Inspiroivana puhujana tunnettu Salonen puntaroi elintason ja elämänlaadun suhdetta hyvän ja kestävän elämän rakennusaineksina. Luento on osa viiden kansalaisopiston yhteistä kestävän tulevaisuuden luentosarjaa, jonka lähiluennot striimataan eri opistojen opiskelijoiden saataville. Lue lisää syksyn luennoista tapahtumasivuillamme.

Opiston kestävän kehityksen vastuuhenkilö Tuija Näränen kertoo, että tämän lukuvuoden erityisteema EKKOssa on maailma ympärillämme.
– Teemalla haluamme vastata ympäröivän maailmamme ennennäkemättömän nopeisiin muutoksiin, kuten ilmaston lämpeneminen, luontokato ja energian- sekä ruoantuotannon kriisit. Näillä kaikilla on suora vaikutus ihmisten sekä luonnon hyvinvointiin. Opisto pyrkii nostamaan esiin toiminnassaan luonnon hyvinvointia, osallisuutta, yhdenvertaisuutta ja demokratiaa, joita vahvistamalla voimme vastata ihmiskunnan ja luonnon hyvinvoinnin haasteisiin entistä paremmin, Näränen taustoittaa.
Hyvinvointia kestävästi -viikolla maailma ympärillämme -teema näkyy muun muassa planetaarista ruokavaliota käsittelevällä luennolla sekä kierrätystyöpajassa, jossa kokeillaan perinteistä japanilaista sashiko-kirjontaa.

Lämpimästi tervetuloa osallistumaan teemaviikolle!

Hyvinvointia kestävästi -viikon koko ohjelma

Ma 25.9. klo 17–19 paneelikeskustelu: kestävää elämää kaupungissa.
Miten me kaupunkilaiset voimme tukea luonnon monimuotoisuutta omilla pihoilla, puistoissa ja lähimetsissä? Tule kuuntelemaan erilaisia näkökulmia aiheeseen ja osallistumaan keskusteluun! Keskustelemassa Helena Harju (Skinnarilan siirtolapuutarhayhdistys), Jari Kiljunen (Suomen luonnonsuojeluliitto, Etelä-Karjala), Taina Lahtela (Lpr kaupunki, ympäristötarkastaja), Lauri Tujula (Yhteisöpuutarha Plantis) ja Anna Vuori (Lpr kaupunki, ympäristösuunnittelija). Kaupunginkirjasto, monitoimisali Olli.

Ti 26.9. Välimeren kieliä ja makuja
Euroopan kielten päivänä 26.9. juhlistetaan Euroopan kielellistä ja kulttuurista monimuotoisuutta! Tule kurkistamaan illan kielikursseille (kreikkaa, italiaa, suomea) Lehtitalolla ja tutustumaan opintopisteiden suorittamiseen EKKOn kielikursseilla. Kielten vastuuopettaja Tarmo Mahla on tavattavissa Lehtitalolla klo 14.00-19.00 (Lauritsalantie 1)

Ti 26.9. klo 18–19 Verkkoluento: Planetaarinen ruokavalio Välimeren maustein
Kotitalousopettaja KM Kati Pohjanmaa kertoo ympäristöystävällisestä arjen ruuasta Välimeren mauilla höystettynä. Etäluento, jota voit seurata kotoa käsin tai yhdessä Lehtitalon tiloissa, Lauritsalantie 1. Saat osallistumislinkin etäluennolle ilmoittautumalla sähköisessä kurssihaussa (linkki vie EKKOn verkkokauppaan).

Ke 27.9. klo 18.00–19.00 Yleisöluento: Hyvinvointi kriisiytyvässä ajassa
Hyvän elämän tavoittelussa ovat viime vuosikymmeninä korostuneet pyrkimykset parantaa elintasoa. Entä jos keskittyisimme elämää kannattelevaan elämänlaatuun? Itä-Suomen yliopiston professori Arto O. Salonen on Suomen kestävän kehityksen asiantuntijapaneelin jäsen. Luento on lähitilaisuutena Kulttuuritila Nuijamiehessä ja lisäksi se striimataan. Saat linkin luennon seuraamiseen etänä, kun ilmoittaudut sähköisessä kurssihaussa (linkki vie EKKOn verkkokauppaan).

Pe 29.9. klo 15.00–18.00 kierrätystyöpaja: Japanilainen siivousliina, sashiko-kirjontaa
Yhteisötalo Lappeenranta, Raastuvankatu 7. Ommellaan japanilaisella sashiko-tekniikalla kauniita zokin-siivousliinoja kierrätyskankaista. Tuo materiaaliksi vaikkapa vanha t-paita tai kulunut tyynyliina. Työpajassa voi tehdä yksinkertaisen tai vähän mutkikkaamman työn oman aikataulun mukaan. Kahvi- ja mehutarjoilu. Työpaja sopii kaikille kiinnostuneille.

Back To Top