skip to Main Content

Siivin – Tiinalotta Särmölän puupiirroksia ja rautalankaveistoksia

Siivin – Tiinalotta Särmölän Puupiirroksia Ja Rautalankaveistoksia
Aegollius-Against the machine, rautalankaveistos 2022, Tiinalotta Särmölä

Siivin -taidenäyttely 7.11.–2.12.2022 Etelä-Karjalan kansalaisopistolla

Tervetuloa tutustumaan Siivin -taidenäyttelyyn EKKOn opistotalolle, Pohjolankatu 27, Lappeenranta. Esillä näyttelyssä on kuvataiteilija Tiinalotta Särmölän puupiirroksia ja rautalankaveistoksia. Näyttely on avoinna toimiston aukioloaikoina maanantaista tiistaihin klo 10–17.15 ja keskiviikosta torstaihin klo 10–15.

Siivin -näyttelyssä on esillä Tiinalotta Särmölän puupiirroksia ja rautalankaveistoksia viimeisen viidentoista vuoden ajalta. Tiinalotta Särmölä:

”Taiteelliselle työskentelylleni tärkeää on ympäröivä luonnon läheisyys. Kaupungin hektisyyden ja betonirakenteiden vastapainoksi kaipaan luonnonrauhaa ja lintujen laulua. Linnut näyttäytyvät minulle eräänlaisina mystisinä ja mytologisina voimaeläiminä. Linnut siirtyivät luonnosta uniini, unesta puulle, puulta paperille ja paperilta rautalankaveistoksiksi.

Linnut näyttäytyvät minulle eräänlaisina mystisinä ja mytologisina voimaeläiminä.

Puupiirrosten tekemisessä minua kiehtoo se, ettei varmaa lopputulosta voi tietää etukäteen. Puunsyyt ja oksakohdat vaikuttavat hyvin paljon teoksen syntyyn. Puupiirrokseni olen kaivertanut koivu- ja kuusivanerille ja vedostanut ne paperille käsin sekä prässillä. Olen myös yhdistänyt puupiirrokseen pakkausmateriaalipainantaa. Olen käyttänyt kierrätysmateriaaleja, kuten käytettyä koivuvaneria, pakkauspahveja ja vanhoja pitsiverhoja. Rautalankaveistoksissani olen kieputtanut, punonut, vääntänyt, virkannut ja solminut rautalankaa. Rautalankaveistoksissani olen hyödyntänyt myös kierrätysmateriaaleja. Kestävä kehitys on tärkeää.”

Tiinalotta Särmölä toimii taideopettajana EKKOssa, jossa hän opettaa taiteen perusopetusta 1.–9.-luokkalaisille Luumäellä ja aikuisten kuvataidekursseja sekä akvarelli- ja akryylimaalausta Lappeenrannassa. Särmölä on lappeenrantalainen Etelä-Karjalan Ammattikorkeakoulusta 2005 valmistunut kuvataiteilija (AMK). Hän on työskennellyt kuvataiteilijana tehden puupiirroksia, rautalankaveistoksia, maalauksia, logosuunnittelua, sarjakuvia ja UV-ympäristötaidetta. Hän on myös osallistunut useisiin eri taidenäyttelyihin. Särmölä toimii lisäksi Etelä-Karjalan lastenkulttuurikeskus Metkulla taide- ja käsityöpajojen sekä Loistopuisto-työpajojen ohjaajana ja Lappeenrannan kuvataidekoululla opettajana.

Back To Top